Des de 2003, els astronautes han estat fent fotos des de l'Estació Espacial Internacional. Moltes d'aquestes imatges han estat publicades en les pàgines web de les agències participants o els comptes de Twitter dels astronautes. No obstant això, la majoria de les imatges preses pels astronautes no han estat publicades i romanen a l'arxiu sense haver-se mostrat al món. Hem fet una selecció en aquesta galeria per mostrar més de mil exemples d'imatges de les ciutats a la nit. No obstant això, encara hi ha centenars de milers d'imatges d'arxiu per descobrir.Tu ens pots ajudar!
La contaminació lumínica provoca seriosos problemes. Els seus efectes poden ser mesurats des de l'interior de la nostra habitació fins a centenars de quilòmetres de distància. La llum destrueix l'essència de la foscor de la nit. Els éssers humans tenen una por ancestral a la foscor, però l'excés de llum produeix efectes molt negatius en l'ecosistema i la nostra salut.
Les imatges de satèl·lit ens ajuden a avaluar i comparar com s'il·luminen grans àrees. Amb els colors de les imatges preses pels astronautes a l'Estació Espacial Internacional, podem mesurar l'eficiència de la il·luminació en moltes ciutats del planeta.
La ciència ciutadana és una eina per a la investigació científica i per a l'educació. Mentre ens ajudes a classificar milers d'imatges inèdites preses pels astronautes, pots aprendre geografia i com és la Terra de nit. Els éssers humans som molt més eficients que els ordinadors en el reconeixement de patrons. Pel que qualsevol ciutadà pot fer una contribució significativa.
Necessitem voluntaris que ens ajudin a ordenar les imatges i identificar les ubicacions que hi apareixen per crear mapes de la contaminació lumínica. Això ajudarà als governs i a les autoritats locals a prendre les decisions correctes per reduir la contaminació lumínica.
Pots explorar amb nosaltres l'arxiu de les imatges preses des de la ISS. També contribuiràs a fer un mapa del món durant la nit en color.
En aquesta foto es pot veure com la llum ens enlluerna en moltes ocasions. L'exposició a la llum durant la nit també afecta els cicles de son i es relaciona amb alguns tipus de càncer.
La tecnologia actual permet evitar l'emissió de llum cap a direccions no desitjades. Els sistemes intel·ligents també són capaços de regular automàticament la llum en funció de les necessitats.
Per utilitzar-ho cal citar: -Sanchez de Miguel, A., Gomez Castano, J., Zamorano, J., Pascual, S., Angeles, M., Cayuela, L., ... & Kyba, C. (2014). Atlas of astronaut photos of Earth at night. ASTRONOMY & GEOPHYSICS, 55(4), 36-36.(in press).
Nota: Només imatges amb CoordFLAG = 5 són fiables.
Original a http://www.nightcitiesiss.org.
The first step is locate the city which appears in the picture. Here you can find where was the ISS at the moment when the picture was taken. Just click on any red dot and identify it http://crowdcrafting.org/app/LostAtNight
If you make use of this gallery, please cite this article: Sanchez de Miguel, A., Gomez Castano, J., Zamorano, J., Pascual, S., Angeles, M., Cayuela, L., ... & Kyba, C. (2014). Atlas of astronaut photos of Earth at night. ASTRONOMY & GEOPHYSICS, 55(4), 36-36.(in press).
Punxa en qualsevol localització i accedeix a la nostra aplicació de georeferenciacoón. Selecciona punts en les imatges de la ISS i troba les mateixes localitzacions en el mapa. Aquesta informació ens permet indentificar correctament les estructures de la iudad. La aplicacción original està en http://crowdcrafting.org/app/nightcitiesiss
Per utilitzar-ho cal citar: -Sanchez de Miguel, A., Gomez Castano, J., Zamorano, J., Pascual, S., Angeles, M., Cayuela, L., ... & Kyba, C. (2014). Atlas of astronaut photos of Earth at night. ASTRONOMY & GEOPHYSICS, 55(4), 36-36.(in press).